De zomer is een seizoen vol eindeloze mogelijkheden. Zomerkampen bieden jongeren een bezigheid en wakkeren de passie voor ontdekking, leren en persoonlijke groei aan.

Vaak zijn gamers erg geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met virtuele werelden en technologie. Wij zijn als organisatie geen voorstander om schermen enkel als iets negatiefs te beschouwen. Voor ons draait het om digitale balans tussen actieve en passieve schermtijd. Het kamp dat hier aan bod zal komen, een techcamp , leert je kind(eren) samen met anderen op een actieve manier omgaan met schermen.

Wat leer je op een techcamp?

techcamp

1. Ontketenen van Creativiteit

Op een techcamp worden jongeren aangemoedigd om buiten de gebaande paden te denken en hun innerlijke uitvinders te omarmen. Ze duiken volledig in de wereld van programmeren, robotica, 3D-printen en elektronica, waarbij ze het potentieel ontdekken om hun ideeën werkelijkheid te laten worden. Onder begeleiding van ervaren mentoren en omringd door gelijkgestemde leeftijdsgenoten ontdekken ze de vreugde van het creëren van dingen die een verschil kunnen maken in de wereld.

2. Leren door Doen

Het curriculum van een techcamp draait om leren door doen, waarbij jongeren de mogelijkheid krijgen om te experimenteren, te knutselen en hun eigen projecten te ontwerpen. Ze doen praktische ervaring op in codering, leren robots te ontwerpen en bouwen, en verkennen de eindeloze mogelijkheden van opkomende technologieën en virtuele werelden. Met elke uitdaging die ze aangaan, ontwikkelen ze probleemoplossende vaardigheden, kritisch denken en veerkracht. Hiermee leggen ze een sterke basis voor toekomstige innovatie.

3. Verkenning van Opkomende Technologieën

Van virtual reality tot andere realiteiten, van Internet of Things (IoT) tot kunstmatige intelligentie (AI), de techcamps stellen jongeren bloot aan de geavanceerde technologieën die onze wereld vormgeven. Via workshops, demonstraties en interactieve sessies krijgen ze inzicht in de nieuwste trends en ontwikkelingen in de tech-industrie. Deze blootstelling voedt hun nieuwsgierigheid en ontsteekt een passie om de grenzen van innovatie te verkennen.

4. Samenwerking en Teamwork

Elk techcamp benadrukt het belang van samenwerking en teamwork. Jongeren worden aangemoedigd om samen te werken, ideeën te brainstormen en hun vaardigheden te bundelen om complexe uitdagingen aan te pakken. Ze leren effectief te communiceren, diverse perspectieven te respecteren en de kracht van collectieve creativiteit te waarderen. Het mooie aan samenwerking is dat ze zich realiseren dat innovatie tot bloei komt wanneer geesten samenkomen.

techcamp

Waar vind ik een techcamp?


1. Skillz

Skillz organiseert vakantiekampen en naschoolse opvang rond praktische vaardigheden. Onze favorieten voor gamers zijn de kampen die het spel Minecraft op een creatieve manier inzetten of waar kinderen leren programmeren.

Je kan via ons een korting krijgen van 10 euro op alle kampen met de kortingscode GCHANGE. Geldig voor boekingen tot 1 september 2023.

techcamp


2. Sporty vzw

Sporty organiseert sportieve en creatieve “kwali-tijd” voor jongeren tussen 3 en 16 jaar. Samen met opgeleide monitoren zorgen ze voor de veilige en betrouwbare organisatie van kampen, themadagen en wekelijkse sportactiviteiten. Onze favorieten zijn: goochelen met media, maak je eigen website en mediaravotters.

techcamp


3. Heyo

Heyo organiseert vakantiekampen voor kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar. Je kan kiezen uit vakantiekampen met en zonder overnachting, in binnen- en buitenland.

Ook bij Heyo kan je genieten van een korting van 10 euro per kamp per kind met de kortingscode GAMECHANGERHEYO. De code is hoofdlettergevoelig.
De korting ter waarde van €10 wordt daarna automatisch verrekend op de factuur.


4. Junior Argonauten

Junior Argonauts vzw is een non-profit organisatie die jongeren helpt bij hun zoektocht naar wat ze écht leuk vinden. Ze willen jongeren futureproof maken en daarom organiseren ze creatieve ondernemerskampen voor jongeren (12 tot 18 jaar) die tijdens de schoolvakanties iets anders willen. Ook jongeren met autisme zijn meer dan welkom! De kampen die ons bijvoorbeeld leuk lijken voor jonge gamers zijn ‘bouw je robot assistent’ of ‘maak je eigen game’.

Gebruik kortingscode: GameChangers bij registratie voor 10 euro korting!

5. Codefever

Dit is een organisatie die inzet op de toekomst van morgen. De wereld wordt steeds meer digitaal en iedereen moet mee. Het is dus belangrijk dat we onze kinderen helpen en ondersteunen bij deze digitale ontwikkelingen. Daarom organiseren ze kampen en workshops om kinderen en jongeren klaar te maken voor deze digitale wereld van morgen.

techcamp


6.
Juvigo

Het motto van Juvigo luidt: Zoek, Vind en Boek! Zij vereenvoudigen de zoektocht naar een vakantiekamp en zo heb je in een wip een vakantiekamp. Ook ouders uit Nederland kunnen gebruik maken van deze website om een kamp in de buurt te vinden. De computerkampen lijken ons zeer geschikt voor jonge gamers.

techcamp

Tot slot, in een wereld gedreven door technologische vooruitgang is het stimuleren van creativiteit en innovatie onder jonge geesten essentieel. Deze techcamps bieden een overvloed aan mogelijkheden voor jonge gamers om nieuwe passies te ontdekken, levenslange vriendschappen op te bouwen en onvergetelijke herinneringen te creëren. Ideaal voor jonge gamers die hun passie voor gamen willen omzetten naar een toekomst, waarin ze de wereld met hun talent kunnen inspireren en vormgeven.

Op zoek naar meer persoonlijke ondersteuning om je jongere te helpen naar meer offline activiteiten? Neem gerust contact op met ons!

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

gamen