Voor gezinnen waar schermtijd al een lastig onderwerp was thuis, zal de lockdown dat niet verbeterd hebben. Zit jij ook met onderstaande vragen?

  • Wat is nog ‘normaal’ en wat niet?
  • Vanaf wanneer moet je ongerust zijn?
  • Hoe kan je het managen?
  • En hoe help je je kinderen naar een evenwichtig on/offlineleven?

Ik stel een opname van een webinar dat ik onlangs gaf gratis ter beschikking. Bekijk hieronder enkele fragmenten en helemaal onderaan de volledige video.

Hoe en Waarom in plaats van Hoeveel schermtijd

Hoe je online bezig bent kan een groot verschil maken. Daarom maken we een onderscheid tussen het gebruiken van schermen om te creëren in plaats van om te consumeren. Hoe meer je je kinderen ertoe kan brengen om het internet te gebruiken op een constructieve manier, hoe meer ze er aan gaan hebben.

Afspraken maken over schermtijd of schermvrije tijd?

Is alle schermtijd gelijk? Is schermtijd hetzelfde als gametijd? Wat als ze na het gamen verder kijken op hun smartphone naar anderen die gamen? Bij kinderen maken we afspraken over schermtijd, bij tieners werkt het beter om afspraken te maken over schermvrije tijd. We leggen uit wat het verschil is en hoe je dit kan toepassen binnen je gezin.

Wat als ze zich moeilijk aan de afspraken kunnen houden?

Wat als je kinderen nog “even” willen verder spelen. En dat wordt dan 5, 10, 15,… minuten? Hoe zorg je ervoor dat je niet telkens zelf de boeman hoeft te spelen? In deze video hebben we het over het opstellen van een systeem dat je ondersteunt.

Volledige Presentatie ‘Schermtijd’

Bekijk hier de volledige presentatie die Matthias gaf met tips om succesvol om te gaan met schermtijd thuis.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search