Jasper worstelde tijdens z’n studies enorm met zijn drang tot gamen en bezig te zijn met andere afleiding zoals YouTube. Het had een negatief effect op z’n studies en relatie en mentale toestand.

Dit schreef hij in z’n eerste mail:
“Ik ben inmiddels al twee jaar geleden tot het besef gekomen dat ik buitensporig veel gamede, nadat de universiteit op het punt stond om mijn studies stop te zetten bij gebrek aan studievoortgang. Ik ben toen in behandeling gegaan bij een team psychologen in Antwerpen die zich specialiseerden in verslavingen. De eerste afspraken verliepen zeer stroef. Ik had problemen om mij te houden aan de ’taken’ die mij zouden helpen en toen mijn huidige psychologe stopte duurde het meerdere maanden voor ik terug contact had genomen met de ‘kliniek’. In de tussentijd ben ik toen ook voor de eerste keer hervallen. Ik ben daarna rond Pasen 2018 nog teruggekeerd, maar opnieuw deed zich hetzelfde scenario voor. Alhoewel het soms heel goed lukt om niet te gamen blijf ik in moeilijke periodes teruggrijpen naar het gamen. Dit gaat gepaard met uitvoerig liegen om mezelf in te dekken. Kan u mij verder helpen?”

We zijn toen enkele maanden aan de slag gegaan. Ondertussen gaat het een stuk beter met z’n studies, relatie en heeft hij nauwelijks nog tijd om te gamen. Hij hoeft er nu ook niet meer over te liegen en dat is een hele opluchting.

Bedankt om je ervaring en inzichten te delen, Jasper.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Schermtijd Corona Lockdown