Matthias DewildeAls je het gevoel hebt soms moeilijk die balans te vinden tussen on- en offline te zijn, wees dan gerust, je bent niet alleen 🙂

Ik heb het lang lastig gehad met technologie. Toen ik opgroeide speelde ik heel veel computerspelletjes en kwam ik zelden buiten. Later studeerde ik af in een IT-richting en begon ik te werken. Op een bepaald moment was ik overdag websites aan het maken en ’s avonds zat ik dan aan de TV, tablet of computer.
Ik zat dus heel de dag achter een scherm.

Daarnaast liet ik mij constant afleiden. Van overal kwamen er doorlopend meldingen, e-mails, beltonen en vibraties op mij af. Wanneer ik wel even kon doorwerken, zat ik binnen de kortste keren ergens op het wereldwijde web iets te bekijken of lezen dat achteraf gezien helemaal geen meerwaarde gaf voor waar ik mee bezig was.

Ik kreeg ik niets gedaan en ik had het gevoel dat ik geleefd werd.

Op een bepaald moment heb ik gezegd: “Genoeg!” en ben ik alles beginnen afbouwen.

Ik deed mijn TV, PC en mijn internet thuis weg. In de plaats ben ik buiten gaan komen, naar sociale activiteiten en heb ik op een jaar tijd meer mensen leren kennen dan de 30 jaar daarvoor samen. Ik begon zélf evenementen te organiseren en mensen uit te nodigen, waarbij ik dat eerste jaar al zo’n 120 man bij mij thuis heb mogen ontvangen. Ik kan je één ding vertellen:

JE ZULT VERBAASD ZIJN HOEVEEL MEER JE KUNT VERBINDEN, ERVAREN EN BEREIKEN IN JE LEVEN ALS JE DIGITAALVRIJER LEEFT.

In mijn de-digitalisatieproces heb ik heel veel onderzocht, fouten gemaakt en geleerd uit ervaringen. Ik deel deze inzichten nu graag met jou, zodat jij dezelfde fouten niet hoeft te maken.

Ik heb een gratis handleiding geschreven voor je, “Digitale Vrijheid”, waarmee je de eerste stappen zet naar een socialer, productiever en digitaalvrijer leven.

Wil je me graag eens in het echt zien, kom dan gerust eens langs op één van de komende Belevingen 🙂

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust even contact!

Alvast heel veel plezier & tot binnenkort!

Matthias

Digitale Vrijheid
Gratis Gids "Digitale Vrijheid"

 

Verdubbel je Productiviteit & Vrije Tijd in 7 Simpele Stappen

Start typing and press Enter to search